Hei! Jeg er gravid i uke 33 :) Denne tiden har vært alt i fra spennede til skummel! Dette er mitt første barn og alt er nytt for meg :) Her er noen gode tips fra meg: - Drikk mye vann! :) Vann er veldig godt under graviditeten har jeg lagt merke til! Jeg er mer tørst enn vanlig og det eneste som hjelper er vann! Dessuten hvis du drikker mye vann så forebygger du urinveisinfeksjon! Noe som er svært ubehagelig og skal helst unngås under graviditet til det beste for deg og barnet ditt. Ha med deg en flaske i sekken når du er på farta eller på bordet når du koser deg i sofaen :) Det eneste negative er de hyppige toalettbesøkene :P Hehe! - Spør ofte om massasje! :) Har du en samboer som har ingenting i mot å gi deg en massasje så grip muligheten! :) Massasje er utrolig bra for kroppen og avlaster deg fra såre muskler og ubehag. Spesielt på føttene! :) De er størst utsatt og blir belastet mest! - Kjøp en god såle! Jeg fant ut at mine føtter var helt feil belastet når jeg står og går. All kroppsvekt gikk på hælen og tærne. Dette førte til at jeg fikk ofte vondt i ryggen og føttene! Jeg har en jobb hvor jeg går mye og måtte gjøre noe med dette hvis jeg ville unngå ryggsmerter senere i graviditenen! Jeg gikk på Bandagisten der jeg bor og fikk målt hvor jeg belastet mine føtter og fant ut at jeg trengte en såle. Du kan kjøpe en som allerede er i butikken eller bestille en som er spesielt tilpasset dine føtter. Men de koster litt ekstra. Denne sålen gjorde om mine føtter helt. De første dagene var vonde og såre fordi i løpet av 25 år har jeg gått med all vekt på hælen. Men etterhvert så tilpasset føttene seg sålen og jeg har følt stor forandring og forbedring! Mye mer behagelig å stå lenge og føttene er mye mindre såre og vonde! - Spis mindre, men oftere! Unngå store måltider de siste måneder i graviditeten! Jeg har fått MYE ubehag ved å spise for mye. Magen sier i fra for sent når du har fått nok. Og da har jeg erfart at jeg sliter med mye smerte i ribbein partiet og veldig oppblåst mage! Disse smertene kan jeg unngå ved heller å spise mye mindre og si stopp før du merker at du er mett, og heller ta en posjon til litt senere. Men er uhellet ute og jeg klarte ikke stoppe så har jeg et råd om å gå en tur. Det har hjulpet meg. Men føl på kroppen din. Den sier i fra hva den føler :) - Trening! Ikke belast deg for mye på en gang når det gjelder trening. Det å være aktiv under graviditeten er veldig bra for kroppen og fødselen! Men ikke spar det til en eller 2 ganger i uken hvor du gir alt. Da kan du merke at energien på kvelden eller dagen etterpå kan være svært lavt. Gå heller turer hver dag! Jeg brukte på å trene på treningssenter i starten av graviditenen og synes det var nyttig, men mot slutten så har jeg følt at det å gå tur hver dag var til bedre hjelp og kroppen min tålte det bedre. :) 30 min hver dag er veldig bra og kan gjøre din fødsel lettere. Jeg merker at livmoren strekker seg sammen når jeg er ute å går og det hjelper med å forbrede den til fødsel. :) Håper noe av disse kan hjelpe deg! Dette er i hvertfall mine erfaringer i min første graviditet :) Mvh. PreggyMommy