Hej! Någon som har erfarenhet av att ha blivit igångsatt i v.37-38 för att dem på ultraljud menar att dem sett att babyn är ”för” stor? Varit på 2 tillväxt ultraljud pga förhöjt BMI och upplevde på senaste att hon var ointresserad, otrevlig och dömde mig.. att hon redan bestämt sig att min bebis såklart är stor när jag är tjock. Jag har gått upp 1kg på hela graviditeten( v.35 nu) och när jordmor mäter min mage så ligger den inte över kurvan. Kändes också som hon bara kasta ur sig att jag skulle bli igångsatt i förtid utan att förklara eller ens intressera sig för hur jag tog emot den infon. Tyvärr gick både jordmor & fastlege på ferie lagom till detta så kan inte vända mig till dem och fråga :( Någon här som kan lugna min oro lite? Hur vanligt är de? Bestämmer jag detta själv? Hur tillförlitligt är vikten på ultraljud?