Hei! Jeg og samboeren min venter barn, og jeg trenger litt hjelp med hva vi skal gjøre til etternavnet til lille jenta vår som kommer i april. Vi vil ha begge etternavnene våre som et etternavn til babyen, men jeg er skikkelig usikker på hvilken rekkefølge vi skal ta det i. Årsaken er fordi jeg har et typisk norsk etternavn og samboeren min har et utenlandsk navn. Jeg tenker at det beste er å ha mitt bakerst, men han mener at det er vanligst at mannens etternavn er bakerst. Hans etternavn er kortere og derfor ser det mer naturlig ut at mitt er bakerst. I tillegg tenker jeg veldig på hvordan dette vil påvirke barnet gjennom livet, med barnehage, skole, jobb osv. Jeg vil bare det beste for barnet, derfor tenker jeg at det "norske" bør være bakerst. For meg går det også fint som han mener, så lenge jeg er sikker på at det ikke vil skape noe slags utfordringer! Hva tenker dere??