Jeg er ei 32 år gammel jente som venter mitt første barn i august. Jeg har alltid hatt rastløse ben men nå har det eskalert noe voldsomt. Vi har det i familien, min mor, tante, mine brødre, flere av mine besteforeldre og søskenbarn har det i mer eller mindre grad. Det har blitt verre med årene. Jeg har prøvd magnesium, akupunktur, laser og massasje fra før, uten effekt. Jeg gikk videre med det og fikk medisiner av legen, først adatrel, men gikk over på sifrol siden jeg reagerte med kvalme på adatrel. Det har gått fint siden jeg begynte på sifrol, en tablett om kvelden var nok før jeg ble gravid. Nå har det endret seg, den ene tabeletten har lite virkning og når jeg øker dosen ender jeg opp med å spy en time senere, eller når jeg står opp. Jeg blir og kvalmen store deler av dagen. Det klarer jeg ikke mer så jeg har forsøkt å kutte ut pillene. Jeg har nå igjen prøvd magnesium, b vitamin og multivitamin for å få i meg nok av de forskjellige mineralene og vitaminene jeg tydeligvis mangler. I går satt jeg å ristet med bena i over fire timer før jeg ikke orket mer og tok to tabeletter med sifrol. Jeg ble da dårlig hele dagen i dag. Nå har jeg tatt mine mineraler og vitaminer uten endring, har tatt kun en sifrol men det roer seg ikke. Det er ikke snakk om en halvtime, det er snakk om flere timer i strekk og om jeg er heldig nok og sovner så vekkes jeg flere ganger i løpet av natten. Jeg har vært så desperat at jeg har prøvd ull rundt anklene, en spiseskje i fotenden av sengen, kald kjølegel, gåtur i kaldt gress, ligge med bena opp, utstrekking og tøying men likevel klarer jeg ikke sove. Klokka er nå 04.45.... Jeg har kuttet ut all sukker, all koffein og spiser generelt velsig sunt. Tar i tillegg krill tabeletter for omega 3 og 6. Jeg vet snart ikke mine arme råd... Jeg trenger sårt å få sove, og helst litt mer en bare overflatisk søvn. Er det noen som vet om noe mer jeg kan prøve? Jeg har ti uker igjen, jeg har vært heldig ellers og har ingen andre plager men søvnmangel begynner virkelig å tære på meg, både fysisk og psykisk. Kan noen hjelpe? Anja